Genijalnom Kosteliću 180 bodova

Kad se već činilo da će Wengen biti najuspješniji skijaški vikend u karijeri Ivice Kostelića, došao je Kitzbuehel.

Vodeći skijaš u Svjetrskom kupu zauzeo je drugo mjesto u petom slalomu sezone, sa 28 stotinki zaostatka za pobjednikom Jean-Baptiste Grangeom, no njegov rezultat donio mu je pobjedu u klasičnoj kombinaciji, za koju se računao subotnji spust, odnosno sve skupa 180 bodova. Ovaj kombinacijski uspjeh je našem skijašu 17. pobjeda u karijeri.Treće mjesto je sa 69 stotinki zaostatka zauzeo Talijan Giuliano Razzoli.

Kostelić je tako u tri dana Kitzbuehela osvojio ukupno nevjerojatna 304 boda (pobjede u kombinaciji i super-G-ju, drugo mjesto u slalomu i 11. mjesto u spustu).

Hrvatska je imala još tri predstavnika u prvoj vožnji – Natko Zrnčić Dim je s visokim startnim brojem doskijao do 44. mjesta sa zaostatkom od 2,84 sekunde, Dalibor Šamšal je bio 50. (+3.17), dok je Tin Široki bio 70. sa zaostatkom od 7,56 sekundi, ali je u kombinaciji osvojio 13 bodova. Drugo mjesto u kombinaciji osvojio je Silvan Zurbriggen, a treće Romed Baumann.

U ukupnom poretku Ivica ima nevjerojatnih 1030 bodova, a Zurbriggen sa 629 zaostaje čak 401 bod. Aksel Lund Svindal ima 585, a Didier Cuche 573 boda.

Već u utorak u Schladmingu je na rasporedu 7. slalom (noćni) sezone.