Festival duhovne glazbe Bonofest 2013.

U subotu 4. svibnja 2013. godine u Vukovaru održat će se osmi po redu festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Vjera je dar“. Vjera je stvarnost koja prožima srce i um našim talentiranim mladim glazbenicima.
Sam festival ove godine održati će se u novom izdanju, te će se sastojati iz više dijelova.
Festival će započeti radionicama pripremljenim za same sudionike festivala, u kojima će mladi moći, ovisno o svojim afinitetima, naučiti ponešto o pisanju teksta, glazbe i aranžmana za pjesme te o samoj interpretaciji pjesama, a koje će voditi osobe stručne na tom području kao što su Marija i Ivana Husar (interpretacija), Goran Kovačić i Saša Miočić (aranžman), Josipa Dević (tekst).
Prvi dio festivalske večeri počinje u 18,00 sati na kojem će mladi u pastoralnom centru sv. Bone moći predstaviti svoj rad na području duhovne glazbe kroz pjesme koje su prošle na natječaju, a to su Dajana Blažević, Karmen Milković, Dragutin Hrastović, Glasnici nade, ZS Ruah, Martina Tomas, VIS Mir, Vlatka Linarić i zbor HKM Köln, Ritam vjere i VIS Damjan.
Drugi ili finalni dio festivalske večeri održat će se u crkvi sv. Filipa i Jakova, u 20.30 sati. Prokušana imena, sa svjetovne i duhovne scene uživo uz pratnju Bonofestovog benda, zapjevat će nove autorske duhovne pjesme. U tome drugome dijelu nastupaju: VIS Trinity, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Adrijana Baković, Antonio Tkalec, Ivo Šeparović, Mario Brkić, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Čedo Antolić, Djordjija Palić, Emanuel, Carla Belovari, Ivana i Marija Husar, te Nina Badrić.
Napomenimo još da se ovogodišnji festival  organizira pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

                                                                                                                    
fra Ivica Jagodić
predsjednik Organizacijskog odbora