Fak 51., Stipaničić-Mrvelj 83., danas Super G

Osvajač za sada jedine hrvatske medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru biatlonac Jakov Fak osvojio je 51. mjesto u utrci na 20 kilometara. Olimpijski prvak postao je Norvežanin Emil Hegle Svendsen.

Jakov Fak ponovno nije imao svoj dan te je s četiri promašaja na kraju osvojio 51. mjesto s 5:33,5 minuta zaostatka za pobjednikom.

Emil Hegle Svendsen slavio je sa samo jednim promašajem i 9,5 sekundi prednosti ispred dvojca koji je podijelio srebro, odnosno Norvežanina Olea Einara Bjoerndalena i Bjelorusa Sergeja Novikova.

Hrvatska biatlonka Andrijana Stipančić-Mrvelj osvojila je 83. mjesto u utrci na 15 kilometara u svojem prvom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Nakon što je nekoliko dana bila bolesna zbog bakterijske upale gornjih dišnih putova, Stipaničić-Mrvelj je ipak nastupila, iako se još osjećala pomalo slabo. Prije dva dana počela je s pucačkim treninzima, no nije imala dovoljno snage za trkački dio.

Stipaničić-Mrvelj imala je pet promašaja u utrci, što joj je donijelo pet dodatnih minuta na njezino vrijeme. Na kraju je za novom olimpijskom pobjednicom zaostala 12:13,3 minute.

Nova olimpijska pobjednica postala je Norvežanka Tora Berger, koja je bila vrlo precizna te je imala samo jedan promašaj. Na kraju je slavila s 20,7 sekundi prednosti ispred Kazahstanke Jelene Hrustaleve, koja nije imala nijedan promašaj. Bronca je pripala Bjeloruskinji Dariji Domračevoj, koja je s jednim promašajem zaostala 28,2 sekunde.

Danas će na stazu ponovno naši aplinci. U 20.30 po našem vremenu počinje super G.Ivica Kostelić ima startni borj 23, Natko Zrnčić Dim 37, a Ivan Ratkić 43.