Državno vatrogasno natjecanje u Puli

drzavno-vatrogasno-natjecanje-u-puliU organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije, na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli održano je 1. listopada 2016. godine 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima iz PGD Hajdoše iz Slovenije i predstavnici Koruške iz Austrije. Za sva natjecateljska odjeljenja omogućen je službeni trening koji je održan 30. rujna u popodnevnim satima. Samo natjecanje je održano 1. listopada u prijepodnevnim satima. Svečano proglašenje najuspješnijih ekipa započelo je u 17:00 sati. Pehare i novčane nagrade uručili su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i domaćina, predvođeni predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanader.

Postignuti su sljedeći vatrogasci.

Kategorija MUŠKI A:

 1. DVD Razljev
 2. DVD Andrilovec

3.DVD Paukovec

 

Kategorija ŽENE A:

 1. DVD Kašina
 2. DVD Ribnica
 3. DVD Mladost

 

Kategorija MUŠKI B:

 1. DVD Mladost
 2. DVD Spačva Vinkovci
 3. DVD Biškupec

 

Kategorija ŽENE B:

 1. DVD Desno Trebarjevo
 2. DVD Mali Mihaljevec
 3. DVD Savska Ves

Kategorija PVP A

 1. JVP Ivanić Grad
 2. JVP Grada Čakovca
 3. JVP Čazma

 

Kategorija PVP B

 1. JVP Varaždin
 2. JVP Grada Zagreba
 3. JVP Križevci

 

Gosti ŽENE A

 1. PGD Hajdoše Slovenija

 

Gosti MUŠKI B

 1. Koruška

Temeljem postignutih rezultata, pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca, koje će se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održati u Villachu (Austrija), stekli su:

– u kategoriji muški A DVD Razljev, Andrilovec, Paukovec, Turnašica, Mladost

– u kategoriji muški B DVD Mladost, Spačva Vinkovci, Biškupec,

– u kategoriji žene A DVD Kašina, Ribnica

– u kategoriji žene B DVD Desno Trebarjevo

– u kategoriji PVP A JVP Ivanić Grad

– u kategoriji PVP B JVP Varaždin

 

Nastupilo je i 13 zagorskih ekipa. Prema očekivanju najbolje rezultate ostvarili su članovi i članice DVD-a Brezova u kategoriji B. Seniori B osvojili su 4. mjesto, dok su seniorke B bile šeste. Kod seniora B DVD Bedekovčina je osvojio 31., a DVD Regeneracija Zabok 33. mjesto u konkurenciji 54 ekipe. Kod seniorki B DVD-u Zlatar pripalo je 16., a DVD-u Bedekovčini 18. mjesto od ukupno 41 ekipe. U kategoriji seniori A DVD Brezova je osvojilo 24., DVD Špičkovina 34., a DVD Zlatar 52. mjesto u konkurenciji 58 ekipa. Kod seniorki A DVD Zlatar je završio na 17, DVD Bedekovčina na 33, a DVD Špičkovina izvan konkurencije na 52. mjestu. Pripadnici ZJVP Zabok nastupili su u kategoriji profesionalnih postrojbi u klasi B i u konkurenciji 7 ekipa osvojili 4. mjesto.