Drugi korizmeni susret u Mariji Bistrici – Potrebe i budućnost mladih u Hrvatskoj

U petak 27. veljače održan je i drugi Korizmeni susret u kapeli sv. Petra u Mariji Bistrici. Gosti moderatora Branimira Bilića bili su mladi. Na temu ''Potrebe i budućnost mladih u Hrvatskoj'' svoje su stavove i viđenja iznijeli Julio Car, Antun Palanović, Jurica Gregurić i Željka Lisec. Uspješni studenti ispričali su svoju životnu priču, zasada vrlo uspješnu i pružili pokoji savjet kako uspjeti u današnjem društvu koje nije obećavajuće za mlade. Ovom su korizmenom susretu nazočili i čelnici Općine Marija Bistrica, načelnik Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović i predsjednik Općinskog Vijeća Teodor Švaljek, koji su se uključili u raspravu s aspekta, koliko jedna Općina može sama učiniti za svoje mlade. Švaljek je pri tome naglasio kako Općina sada pokušava promijeniti situaciju, ali to nije jednostavno nakon što godinama nije bilo sustava u Općini, a ovaj kraj Zagorja je pak u prošlosti, po njegovim riječima, namjerno zapostavljan.

Načelnik Milički je podsjetio da je od dolaska na vlas učinjeno puno toga za mlade, od značajnog povećanja broja stipendista, do sufinanciranja prijevoza, đačkih domova i drugih načina pomaganja mladima.

U raspravu se uključio i rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, koji je podržao mlade, ali i pozvao na suradnju svih generacija za dobrobit društva. Organizatori korizmenih susreta u Kapelici sv. Petra su Svetište MBB-e i Ogranak Matice Hrvatske u Mariji Bistrici, a posljednji ovogodišnji susret održat će se u petak 6. ožujka, u 19 sati. Na temu ''I u mojoj školi i u mojem mjestu živi Vukovar'', govorit će Barbara Sipina, vjeroučiteljica i Vesna Brlek, ravnateljica OŠ Marija Bistrica. Moderatorica će biti prof. Ivančica Tomorad.