Do kraja mjeseca udruge trebaju dostaviti izvješća u županiju

Do kraja ovog mjeseca udruge s područja KZŽ, koje su prošle godine ostvarile županijske potpore za programe i projekte trebaju u županiju dostaviti izvješća o provedbi programa i utrošenim sredstvima.

Krapinsko-zagorska županija prošle je godine, udrugama koje su se prijavile na natječaj, dodijelila ukupno 601 tisuću kuna potpora za provedbu projekata i programa, a odobrene su prijave za ukupno 81 udrugu. Najviše udruga, njih 27 prijavilo se u području kulturne baštine i nove medijske kulture, gdje je dodijeljeno ukupno 196 tisuća kuna. S programima za djecu i mlade prijavilo se 18 udruga, a dobile su ukupno 156 tisuća kuna, dok je treće po broju prijava bilo područje unapređenja položaja ranjivih društvenih skupina, gdje je 14 udruga dobilo 109 tisuća kuna.

Sada svima koji su dobili županijske potpore, ako to još nisu učinili, slijedi obaveza pravdanja troškova, odnosno izvješće o izvršenju projekta ili programa sa specifikacijom troškova. Ovo izvješće omogućava udrugama prijavu na natječaj i ove godine, a rok je 31. siječanj.