ĐURĐICA BARLOVIĆ ZLATNA KOLEKCIJA

Jedna od nezaboravnih pjevačica hrvatske scene svakako je Đurđica Barlović. Rođena Splićanka započela je svoju pjevačku karijeru kao solistica, a najveću je popularnost stekla pjevajući u grupi Novi fosili. Već s prvim albumom Da te ne volim 1978. g. postali su senzacija, a hitovima Diridonda autora Zdenka Runjića, Da te ne volim, Sanjaj me i drugim osvojili su tržište bivše države. Ni drugi album Nedovršene priče objavljen 1980. g. nije nimalo zaostajao uspjehu prvog s hitovima Šuti moj dječače plavi, Najdraže moje i mnogi drugi.

U razdoblju od 1978.g. Đurđica Barlović snimila je pet albuma s Novim fosilima i obilježila njihovo zlatno doba. Ogromna popularnost i ponekad neizdrživ tempo kakav je pratio najpopularniju pop grupu tog vremena doveo ju je i do odluke da napusti bend i posveti se obiteljskom životu. No, sjajna pjevačica i istinska zvijezda nije u potpunosti zaboravila svijetla pozornice pa se ponovo vratila solističkoj karijeri. Objavila je četiri albuma:1984. “Đurđica”, 1985. “Za tebe ću…”, 1986. “Ti si to moje nešto” i 1988. “Da odmorim dušu”.
Đurđica Barlović umrla je nenadano u 42. godini života od posljedica infarkta 1992. g. Nakon njene smrti 1993. g. objavljen je album Nedovršena priča s ukupno 20 njenih najljepših pjesama.
Nedavno objavljena Zlatna kolekcija najobuhvatnija je kompilacija opusa Đurđice Barlović. Sadrži dva CD-a s ukupno 46 pjesama među kojima se nalaze hitovi iz doba kad je Đurđica bila dio Novih fosila uključujući i pjesmu Ljubav koja nema kraj iz 1988. g. koju je otpjevala s Novim fosilima te hitovi iz njene solističke karijere poput Dalje moram sama, Osjećam to, Ljubiš me u vrat, Da odmorim dušu i drugih, ali i njene prve pjesme Himna suncu s kojom se pojavila na Splitskom festivalu 1972. g. pod imenom Đurđica Miličević.

cr/Ivana Krajačić