Đakovo: Održana duhovna obnova prezbiterija

 Molitvom Srednjega časa započela je u ponedjeljak 18. ožujka korizmena duhovna obnova za prezbiterij Đakovačko-osječke nadbiskupije, koju je u Metodovoj dvorani Svećeničkog doma u Đakovu vodio vojni kapelan i nadbiskupijski povjerenik Pastorala za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji Alojz Kovaček.

Duhovnoj obnovi odazvao se velik broj svećenika, među kojima i đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić i pomoćni biskup Đuro Hranić. Okupljeni su, zajedno s voditeljem, razmišljali na temu “Dijeliti sudbinu ljudi”.

“Često se osjećamo razapeti između onoga što Bog od nas očekuje i naših slabosti, isto tako između onoga što ljudi od nas očekuju i onoga što jesmo. Često se osjeća ta razapetost zbog grijeha i slabosti koju u životu osjećamo”, rekao je voditelj obnove, potkrijepivši rečeno primjerom kralja Davida i njegova križa, gdje na vidjelo dolazi da se istina ne da ušutkati. U primjeru kralja Davida pokazao je kako je besposličarenje i dokoličarenje, odnosno grijeh lijenosti, često izvor svih drugih zala i grijeha.

Sa svećenicima Kovaček je promišljao i o svećeničkoj službi, pitajući, među ostalim, otkriva li svećenik lice Božje drugima ili ga možda sakriva.

Obnova je završila u Bogoslovnom sjemeništu zajedničkom pobožnošću Križnog puta i kratkim obraćanjem nadbiskupa Srakića. (ika / gk)