Dan Mjesnih odbora Općine Marija Bistrica

U subotu, 21.lipnja je nastavljena Manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici'', i to jedni novim događanjem. Riječ je o Danu mjesnih odbora, u sklopu kojega je na središnjem bistričkom trgu organizirano natjecanje u spremanju bistričke kotlovine.

Ekipe su bile sastavljene upravo od strane 10 mjesnih odbora, koliko ih ima Općina Marija Bistrica. U žiriju su bili Mladen Platužić (Udruga vinara Vinski Vrh, Ivan Vedrina (LD Fazan), Darko Crnički (ŠRD Šaran), Ivan Borović (Bistro Bistrica) i Mira Meštrović. Oni su najboljim proglasili Mjesni odbor Selnica. Kao poseban gost u ekipi MO Hum Bistrički sudjelovao je i Tomislav Pavlović, pobjednik ovogodišnjeg showa 3,2,1 kuhaj.

 

 

 

 

Nakon natjecateljskog dijela uslijedila je degustacija na kojoj je podijeljeno svih 50 kg mesa, te zabava uz Glazbeni sastav ''Bistrički licitari''. Suorganizatori su bili LD ''Fazan'', Udruga ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, Udruga vinogradara ''Marija Bistrica'' i ŠRD ''Šaran''.

Unatoč lošem vremenu, navedenom događaju prisustvovao je veliki broj ljudi koji su mogli probati kotlovinu mjesnih odbora.