Dan Krapinsko-zagorske županije obilježen u Mariji Bistrici

Jučer je obilježen Dan Krapinsko – zagorske županije. Ujutro su kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini položeni vijenci, a nakon toga program je nastavljen u Mariji Bistrici. U Bazilici Majke Božje Bistričke svetu misu je predslavio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren. Svečana sjednica Županijske skupštine održana je u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Sjednicu je otvorila predsjednica skupštine Vlasta Hubicki. Brojnim uzvanicima obratio se i župan Željko Kolar, koji je progovorio i o viziji budućnosti, čestitavši svima Dan županije. Proslavu je uveličao i predsjednik vlade RH Zoran Milanović. U ime brojnih nazočnih zagorskih gradonačelnika i načelnika pozdrave je uputio načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Na sjednici su i uručena godišnja županijska priznanja. Plaketu Krapinsko-zagorske županije za životno djelo dobio je Nikola Capar, Plakete Krapinsko-zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, dok su Plakete Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dobili tvrtka Jedinstvo d.d. Krapina i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina. U ime nagrađenih zahvalu je uputio mons. Zlatko Koren. Uz premijera Milanovića, svečanoj sjednici nazočila su i 3 ministra, Siniša Hajdaš Dončić, Mirando Mrsić i Branko Grčić, zastupnici u hrvatskom saboru Dunja Špoljar, Branko Hrg, Mario Habek, Mario Moharić i Marijan Škvarić, župani zagrebačke županije Stjepan Kožić, međimurske Matija Posavec, koprivničko-križevačke Darko Koren, zamjenica župana virovitičke-podravske županije Sanja Bošnjak, predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije Antun Kapraljević, te brojni predstavnici raznih institucija i udruga KZŽ-e. 

Sjednicu su uveličali kratkim nastupima Tomislav Goluban i učenica OŠ Marija Bistrica Lara Špoljarec, koja je recitirala pjesmu Josipa Ozimca ''Moja Bistrica čez lete''.