Članovi Diplomatsko-gospodarskog zbora posjetili Zagorje

Krapinsko-zagorsku županiju posjetili su članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba, odnosno predstavnici stranih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj iz 17 zemalja, koji se bave isključivo gospodarskom diplomacijom.

Posjet je započeo u Krapini, gdje je upriličena prezentacija gospodarstva na području županije, koju je održala direktorica Zagorske razvojne agenije Karolina Barilar. Direktorica Termi TuheljIvana Kolar predstavila je stranim diplomatima najveći spa i wellnes centar u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok jeMartina Kovačić, članica Uprave Stubaki d.d. održala kratku prezentaciju na temu projekta Stubaki. Gostima su također prikazani promo filmovi “100 najuspješnijih tvrti na području KZŽ” i “Zagorje, bajka na dlanu”.

Dobrodošlicu je gostima poželio župan Željko Kolar, te prezentirao gospodarske rezultate koji su pozitivni, zahvaljujući domaćim poduzetnicima i obrtnicima.

Voditeljica odjela za gospodarsku suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Emilija Vučinić Margeta istaknula da je Krapinsko-zagorska županija šesta koju su posjetili članovi Diplomatsko-gospodarskog kluba. Istaknula je kako je njihov interes za dolazak u našu županiju bio velik, i to iz razloga jer dobro poznaju potencijale i vrijednost, prilikom čega su posebno istakli dobru prometnu povezanost. Organiziranjem ovakvih posjeta nastoji se ljudima koji se bave gospodarskom diplomacijom omogućiti da konkretno, licem o lice saznaju više o mogućnostima investiranja na području Hrvatske, rekla je Emilija Vučinić-Margeta.

Nakon sastanka u Krapini oprganiziran je posjet tvrtkama Vetropack Straža,Omco Croatia i Jedinstvo, aposjet je završio obilaskom Muzeja krapinskih neandertalaca.