Chtef – Zagorski chef u Mariji Bistrici

Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način, bit će održano u utorak 29.10. u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Na trećem po redu natjecanju sedam vrsnih zagorskih kuhara pripremat će glavno jelo i desert sa zadanim namirnicama – ove godine to je autohtona zagorska jabuka i svinjsko meso kao središnja tema. Za titulu Zagorskog chefa, borit će se kuhari Ivica Žulj iz Termi Jezerčica, Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj, Mislav Božić iz Hotela&Restorana Villa Magdalena, Josipa Antolić iz Ville Zelenjak-Ventek, Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, Marko Živaljić iz Majsecovog mlina i Andreja Šaić iz Kleti Kozjak. Zagorski kulinarski spektakl počinje u 12,00 sati, a pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju. Posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela, ali i uživati u bogatom popratnom programu. Manifestaciji će se pridružiti ministar turizma Darko Lorencin i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, uz predstavnike KZŽ, koja je organizator manifestacije. Po završetku kulinarskog show-a bit će održana i panel diskusija “Turizmom do razvoja”.