Centar Zajezda proslavio 60 godina rada

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda u petak je obilježio 60. godišnjicu postojanja. Tom prilikom korisnici su, uz vodstvo svojih odgajatelja pripremili priredbu punu pjesme, recitacije i različitih scenskih nastupa kojima su oduševili mnogobrojne goste.

Na početku priredbe obratio se ravnatelj Centra Srđan Đakula, a visoku obljetnicu između ostalih čestitala je zamjenica župana Jasna Petek. Među gostima bio je i zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak, koji je bio direktor Centra od 1981. do 1986. godine. U tom razdoblju tadašnji Zavod za profesionalnu rehabilitaciju dobio je reprezentativan objekt prilagođen najvišim standardima za svoje štićenike.

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda jedna je od dvije ustanove na području Krapinsko-zagorske županije koja skrbi o djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Provode se programi odgojno-obrazovnog i rehabilitacijskog rada učenika osnovnoškolskog uzrasta s većim teškoćama u razvoju, a za njihovo uključivanje u zajednicu vrlo su vrijedi programi strukovnog osposobljavanja, pa učenici mogu steći zanimanja pomoćnog kuhara, vrtlara ili krojača.

U zadnje vrijeme u Centru Zajezda sve više se radi i na programima za deinstitucionalizaciju i pružanju usluga u zajednici. Centar raspolaže: kuharskim kabinetom, tekstilnom i računalnom radionicom, knjižnicom, dječjim igralištem, sportskim terenima, gospodarskim objektom i poljoprivrednim zemljištem.