Budnica Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”

Već tradicionalno na međunarodni praznik rada i blagdan Josipa Radnika, 1.svibnja Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, od 7 sati izvodi ''budnicu'' na središnjem bistričkom Trgu. Tako je bilo i jutros. Bistrički ''limenaši'', na Trgu Pape Ivana Pavla II, izveli su polusatni program i na taj način tradicionalno obilježili praznik rada i pridonijeli stvaranju prazničkog ozračja u Mariji Bistrici.

Diljem Zagorja danas će se organizirano obilježiti Prvi svibanj-međunarodni praznik rada.

Planinarsko društvo “Strahinjčica” Krapina organizira tradicionalno druženje kod planinarskog doma „Strahinjčica”. Organizatori su pozvali sve planinarke, planinare, sve ljubitelje prirode iz Krapine, Zagorja i šire, da dođu danas na Strahinjčicu. Glazbeni program počinje u 11 i 30.

Tradicionalna proslava organizira se na vrhu najviše zagorske gore, Ivančice, gdje se zna okupiti više od tisuću ljudi.

Općinska organizacija SDP-a Bedekovčine zajedno sa Županijskom organizacijom SDP-a KZŽ, već niz godina tradicionalno obilježava Međunarodni praznik rada, 1. svibnja. I ove godine druženje uz grah i prigodni zabavni program organizira se danas na Bedekovčanskim jezerima, kod Ribičkog doma s početkom u 14 sati.

 
 

Budnica Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”

Već tradicionalno na međunarodni praznik rada i blagdan Josipa Radnika, 1.svibnja Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, od 7 sati izvodi ''budnice'' na središnjem bistričkom Trgu. Tako je bilo i jutros. Bistrički ''limenaši'', na Trgu Pape Ivana Pavla II, izveli su polusatni program i na taj način tradicionalno obilježili praznik rada i pridonijeli stvaranju prazničkog ozračja u Mariji Bistrici. .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diljem Zagorja danas će se organizirano obilježiti Prvi svibanj-međunarodni praznik rada.

Tradicionalna proslava organizira se na vrhu najviše zagorske gore, Ivančice, gdje se zna okupiti više od tisuću ljudi. Prvosvibanjsko druženje planinara i ljubitelja prirode održat će se kod Planinarskog doma “Pasarićeva kuća”, gdje izletnike očekuje ponuda domaćih specijaliteta i od 10 sati svirka sastava Dečki z bregov.

Planinari iz Krapine i okolice okupljat će se od 10 sati na Strahinjčici, a druženje se, u organizaciji planinara i lovaca priprema i na Kunagori kod Pregrade, a svečano će biti i u obližnjoj Vinagori. Uz ranojutarnje budnice, kuburaše i proslavu, tamo će biti otvoreno noco dječje igralište, malonogometno igralište i poligon za vježbe vatrogasne mladeži. U Kurmovcu se slavi već večeras, gdje se organizira deveto druženje na mostu prijateljstva, između stanovnika Kumrovca i slovenske Bistrice ob Sotli. SDP KZŽ tradicionalno 1. svibanj obilježava kod Ribičkog doma na Bedekovčanskim jezerima od 14 sati, gdje očekuju dolazak premijera Zorana Milanovića.

 

Budnica Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”

Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, tradicionalno 1. svibnja u 7 sati na središnjem trgu u Mariji Bistrici, Trgu Pape Ivana Pavla II, budnicom obilježava 1. svibnja, međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa radnika. Tradicija nije iznevjerena ni ove godine, pa je u jutarnjim satima bistrička Limena glazba, koja je inaće nastupila i na županijskoj smotri u nedjelju u Zaboku, ''probudila'' Bistričance.

 

Budnica Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”

Već tradicionalno na međunarodni praznik rada i blagdan Josipa Radnika, 1.svibnja Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, od 7 sati izvodi ''budnice'' na središnjem bistričkom Trgu. Tako je bilo i jutros. Bistrički ''limenaši'', koji su prošle nedjelje bili domaćini županijske puhačke smotre, na Trgu Pape Ivana Pavla II, izveli su polusatni program i na taj način tradicionalno obilježili praznik rada.