Božićne čestitke kardinala Bozanića

 
Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjedniku Republike Hrvatske

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Ivi Josipoviću na božićnim čestitkama te mu čestitao Božić, riječima: „Primio sam Vašu čestitku prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, koju ste uputili meni osobno, biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.
Zahvaljujem Vam na toj gesti pažnje i poštovanja prema katoličkim vjernicima, koji u Božiću gledaju znak vječnoga Svjetla. Svojim rođenjem u Betlehemu Isus ostaje trajno među nama ljudima te nas poziva da gradimo svijet u ljubavi i pravdi. U tom duhu mi katolici molimo i za one koji u narodu obnašaju vlast da budu uvijek u službi općega dobra i napretka Domovine.
Poštovani gospodine Predsjedniče, Vama i Vašoj obitelji, te Vašim suradnicima želim obilje božićne radosti i svakim dobrom blagoslovljenu novu 2012. godinu.“

Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjedniku Hrvatskoga sabora
   
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Hrvatskoga sabora gospodinu Borisu Špremu na božićnim čestitkama te mu čestitao Božić, riječima: „Primio sam Vašu čestitku za Božić i Novu godinu, na kojoj Vam iskreno zahvaljujem, kao i na dobrim željama za moj osobni život i službu koju vršim u Crkvi na dobrobit vjernika.
Gospodine Predsjedniče, i ovom prigodom čestitam Vam na izboru za predsjednika Hrvatskoga sabora, sa željom da odluke i zakoni što ih donosi Sabor budu na dobrobit svih građana Hrvatske. Vama te zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskom saboru od srca čestitam Božić i novu 2012. godinu!
Božić nas svake godine iznova podsjeća da Bog ne kasni sa svojim obećanjima. Objava Božje dobrote i čovjekoljublja dosiže svoj vrhunac u Isusovu rođenju u Betlehemu. Došao je da bude jedan od nas i da nas poučava ljubavi, istini i pravdi. Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost.“

Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske
   
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću na božićnim čestitkama te mu, čestitavši na izboru za predsjednika Vlade Republike Hrvatske, čestitao Božić riječima:  „U ozračju božićnih blagdana, upućujem Vam svoje čestitke na izboru za predsjednika Vlade Republike Hrvatske te želim mudrost i strpljivost u obnašanju odgovorne službe, koja Vam je od hrvatskog naroda povjerena.
Poštovani gospodine Predsjedniče, Vama i Vašim suradnicima u Vladi Republike Hrvatske, želim sretan i radostan Božić te blagoslovljenu novu 2012. godinu ispunjenu mirom, zdravljem i blagoslovom.
Pokoljenja što su nam prethodila utkala su u svetkovanje Božića najljepše pjesme i molitve, koje su dio našega hrvatskog identiteta. Zato i ovoga Božića s anđelima pjevamo: 'Svim na zemlji mir, veselje…', moleći našem hrvatskom narodu i svim građanima Hrvatske 'na tom mladom ljetu svega obilja'.“

Zvonko Franc,
voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik zg. nadbiskupije