Bogat program ovogodišnje manifestacije “Janine” u Loboru

loborfest 2017Tradicionalnim LoborFestom, u nedjelju, 23. srpnja, počinje manifestacija “Janine”. Nastupit će Fiškali, Štimung, Kajtoneri, Foršus, Zvuci Zagorja, Trio fantastik, Ausswinkl muzikanti, Dravski muzikanti, Jauntal Quintett, Ansambl Juhej, Ansambl Upanje, Trio Utrip i Ansambl Jasmin. Povodom župnog blagdana sv. Ane, održat će se trodnevna duhovna priprema, od 23. do 25. srpnja.

U srijedu, 26. srpnja, u 10.30 sati započinje Mimohod udruga. Svečana sjednica Općinskog vijeća na rasporedu je u 13.30 sati, a održat će se i Janinski sejem i predstavljanje udruga. Sljedeći dan rezerviran je za djecu i mlade, pa će se tako održati pokazna vježba DVD-a Lobor, Dramska sekcija KUD-a Lobor izvest će predstavu “Šumski jelovnik”, HPD “Pusti” Lobor organizira program pod nazivom “Orijentacija u prirodi” i “Čvorologija”, a bit će tu i glazbena, likovna i kreativna radionica, radionica njemačkog jezika te radionica krep papira. Održat će se i sportske igre, a od 20 sati nastupaju Dečki z bregov i Miroslav Škoro.

U petak, 28. srpnja, KUD Lobor organizira Festival amaterskih kazališta – FAKL, na kojem, uz domaćine, gostuje Dramska udruga “Kaj” iz Grdenaca. Udruga vinara i vinogradara “Kliet” dodijelit će priznanja u sklopu “Vinarijade”, a u 20 sati slijedi nastup Fiškala.
Idućeg dana održava se Večer folklora, na kojoj će gostovati prijateljska kulturno – umjetnička društva iz Jarmine, Laza, Novoga Golubovca, Belca i Hrašćine. U 20 sati nastupaju Barabe. U nedjelju je na rasporedu Večer uz tamburicu i Viteški bal, a manifestaciju zatvaraju Zvuci Zagorja.