Blagoslov u sjedištu HBK

Nadbiskup Srakić susreo se s djelatnicima ustanova pri HBK
Predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić održao je u utorak 10. siječnja susret s djelatnicima ustanova i tijela koja djeluju pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Bio je to prvi takav susret svih svećenika, redovnika, redovnica i laika zaposlenih pri HBK, a ujedno i prigoda za predstavljanje nove zgrade na Ksaveru.

HBK nisu samo biskupi, već obuhvaća ustanove, urede, vijeća i odbore u kojima radi ukupno šezdesetak djelatnika, rekao je mons. Srakić i nastavio: “Ne možemo zanemariti činjenicu da naša domovina Hrvatska prolazi teška iskušenja i recesiju, te se u nekim segmentima bori za opstanak. Posve je razumljivo da ćemo i mi morati razmišljati kako opravdati sredstva koja su uložena u ovu zgradu. To ćemo učiniti ako budemo uspjeli mudro uskladiti naše funkcije, poslanja i zaduženja u našoj Crkvi.”

Mons. Srakić na kraju je poželio “da više surađujemo na dobro naše Crkve i na slavu Božju.”

Susret u sjedištu HBK bio je prigoda i za božićni blagoslov prostorija institucija, ureda i tijela HBK: Hrvatskog katoličkog radija, Informativne katoličke agencije, Ureda za obitelj, za mlade, za laike, za pastoral Roma, Centar za socijalni nauk Crkve, Misijskog ureda, Ureda za inozemnu pastvu, Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral, Nacionalnog katehetskog ureda i Hrvatskog Caritasa. (ika / gk)