Bistrički vinogradari obilježili Vincekovo

Udruga vinogradara Marija Bistrica tradicionalno je obilježila Vincekovo. Organizator je i ove godine, uz pomoć suorganizatora Turističke zajednice Općine Marija Bistrica i Planinarskog društva Grohot, pripremio zanimljiv program, koji je održan u subotu 18. siječnja, na za siječanj nestavrnih plus 16 stupnjeva celzijevih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Već u jutarnjim satima na početku šetnice «Za dušu i tijele – Mirko Fulir», okupili su se brojni planinari. Nakon šetnje šetnicom, zajedno sa ostalim sudionicima oko 13 sati našli su se na središnjem bistričkom trgu, gdje su uz tradicionalnu bistričku dobrodošlicu i riječ organizatora nastupili Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' i Bistrički licitari, glazbeni sastav koji već dugi niz godina prati ovu manifestaciju.

Oko 14 sati program se preselio na lokaciju vinogorja Sekovice, a vodio ga je prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, popularni meštar Štef u pratnji članova KUD-a ''Lovro Ježek'', KUD-a ''Laz'', Bistričkih licitara i Udruge kuburaša ''Marija Bistrica''.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Blagoslov trsja obavio je đakon Ivan Zovko, a organizator je za sve posjetitelje osigurao bogatu ponudu domaćeg vina, kuhanog vina i kobasica.