Bistrički vatrogasci proslavili 120 godina


U subotu je održana svečanost proslave 120. godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marija Bistrica. U vatrogasnom domu održana je svečana sjednica, na kojoj je ukratko opisana bogata povijest Bistričkog društva, a nakon toga uslijedio je svečani mimohod prema Trgu Pape Ivana Pavla II i sveta misa u Bazilici MBB-e, koju je predvodio bsitrički župnik i rektor Svetišta vlč. Zlatko Koren.

Proslava je održana pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a u sklopu svečane sjednice predstavljena je i prigodna monografija, izašla u povodu ove velike obljetnice za bistričke vatrogasce. Proslavi su nazočili i brojni uglednici. Kao predstavnik pokrovitelja, Hrvatskog sabora, slavljenike je pozdravio glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin.

Među ostalim uzvanicima 120. rođendan bistričkim vatrogascima čestitali su i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Željko Popović, pomoćnik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Branko Smrekar, ravnatelj vatrogasne škole Stjepan Purgar, predsjednik, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice KZŽ-e Ivica, Glas, Stjepan Skuliber i Rajko Jutriša, predsjednik skupštine KZŽ-e dr. Višeslav Ćuk i njegov zamjenik Josip Kovačić, načelnik Općine Marija Bistrica Stjepan Muhek, rektor bistričkog Svetišta vlč. Zlatko Koren, te mnogi vatrogasni prijatelji iz mnogih društava, sponzori, donatori i podupiratelji bistričkog društva.