Bistrička noć

U sklopu manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'', u subotu, 19. srpnja je održana tradicionalna ''Bistrička noć''. Za zabavu na središnjem bistričkom Trgu pobrinuli su se članovi glazbenog sastava Boss band.  Sve posjetitelje ''Bistričke noći'', a bilo ih je oko 1000, dočekala je i ponuda kolača Udruge ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, ponuda vina Udruge vinogradara ''Marija Bistrica'', ponuda lovačkog graha LD ''Fazan'' Marija Bistrica  i ponuda ribljeg paprikaša ŠRD ''Šaran'' Marija Bistrica.

Ove godine svoj doprinos Bistričkoj noći dale su i Šarene loptice, sve popularnija pjevačko – plesna skupina djevojčica, koje priprema i vodi Ana Kruhak, koja je i vodila program Bistričke noći, kao i Udruga mladih Marija Bistrica, koja je organizirala tombolu, čiji su sponzori bili obrtnici i ugostitelji sa područja općine Marija Bistrica, kao i Bluesun hotel Kaj, koji je osigurao glavnu nagradu, paket za dvoje, Okus zagorja (wellness, masaža i večera).

U nedjelju, 20.srpnja je pak na središnjem bistričkom trgu održan i koncert Tamburaškog sastava KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica. Ljeto u Mariji Bistrici nastavlja se slijedećega vikenda manifestacijom Tragom starih običaja.

Bistrička noć

Manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici 2013'' u vikendu pred nama doživjet će svoj vrhunac. Danas, 13. srpnja će se održati tradicionalna ''Bistrička noć'', na središnjem Trgu pape Ivana Pavla II. Program počinje u 19 sati, nastupom svih sekcija KUD-a ''Laz'', a od 20 sati započinje humanitarni koncert Zagorske lige protiv raka, na kojem se skupljaju sredstva za kupnju TCD uređaja za odjel neurologije za Opću bolnicu Zabok. Nastupit će brojni poznati izvođači: Klapa Bistrica, Dora Bačić, Radek Brodarec, Gordana Ivanjek, Bojan Jambrošić, Saša Kovač, Nano Prša, Zdravko Škender, i Šarene loptice. Sve posjetitelje očekuje i ponuda kolača Udruge ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica, ponuda vina Udruge vinogradara ''Marija Bistrica'', ponuda lovačkog graha LD ''Fazan'' i ponudu ribljeg paprikaša ŠRD ''Šaran''.

Sutra, 14. srpnja će na svoje doći ljubitelji bluesa. Naime u Hudekovoj bašči, na središnjem bistričkom trgu održat će se Noć bluesa, a nastupiti će John Lee Sanders & Rad Gombo iz SAD-a te Krešo Oremuš.

Danas i sutra na trgu je na rasporedu i manifestacija ''Tragom starih običaja'', koja donosi prodajne izložbe i radionice starih zanata, umjetničkih obrta i OPG-a, prezentaciju gastronomske ponude Marije Bistrice, te od 17,00 sati – prezentaciju projekata ''Marijanski hodočasnički put'' i ''Stepinčev put''. (arhivska slika)