Bistrici Pohvala za Naj-akciju u 2014

Općina Marija Bistrica i Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici dobili Pohvalu za Naj-akciju u 2014. Na godišnjem Savjetovanju koordinatora akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanog krajem prošle godine povodom 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta i 15 godina akcije „Gradovi i  općine – prijatelji djece“ te pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, Općini Marija Bistrica dodijeljena je Pohvala za Naj-akciju u 2014. godini.

Prigoda je to kada se gradovima i općinama dodjeljuju Povelje i Pohvale za najuspješnije akcije provedenu za dobrobit djece.

Pohvalu za uzorno provedenu i originalnu Naj-akciju Općini Marija Bistrica priskrbila su predavanja i radionice pod zajedničkim nazivom  „Noć pod zvijezdama“ iz ciklusa Znanost za svakoga Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici i to u konkurenciji 55 akcija iz 22 grada i općine. 

„Noć pod zvijezdama“ kandidirana je za Naj-akciju u Mariji Bistrici u 2014. prema odabiru i preporuci  nastavnika Osnovne škole Marija Bistrica koji su upravo taj projekt ocijenili kao najorginalniju i djeci najzanimljiviju aktivnost koja je u 2014. godini provedena u Mariji Bistrici.

Dobivanjem ove Pohvale za Naj-akciju Općina Marija Bistrica napravila je prvi korak u smjeru dobivanja prestižne titule Općina – prijatelj djece.