Bez Hrvata u drugom tjednu Roland Garrosa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Roland Garrosa, na kojem je bio postavljen za desetog nositelja. U osmini finala turnira u Parizu Čilić je izgubio od prošlogodišnjeg finalista i petog nositelja Šveđanina Robina Soderlinga sa 6:4, 6:4 i 6:2.

Mladi Međugorac je plasmanom u osminu finala ponovio svoj najbolji uspjeh na Roland Garrosu, ali danas je previše griješio da bi uspio izboriti plasman među osam najboljih.

Čilić je vrlo dobro otvorio susret te je vrlo brzo došao do breaka i poveo s 2:1. No tada je nastupila prva kriza. Soderling je osvojio četiri uzastopna gema i poveo s 5:2. Čilić se uspio vratiti i drugim breakom smanjiti na 5:4, no tada je ponovno izgubio svoj servis i Šveđanin je dobio prvi set sa 6:4.

U drugom setu Čilić je zaigrao mnogo bolje i činilo se kako se vratio u igru. Čvrsto je držao svoj servis te bio sve opasniji na terenu. No na samom kraju seta ponovno nije imao dovoljno koncentracije. Pri Soderlingovu vodstvu od 5:4 Čilić je ponovno poklonio nekoliko poena Šveđaninu i Soderling je jedinim breakom u setu dobio drugi set sa 6:4.

To je malo obeshrabrilo Čilića, koji je vrlo brzo u trećem setu izgubio svoj servis. Ipak, uspio je treći put u meču oduzeti servis švedskom tenisaču i smanjiti na 3:2. No to nije bilo dovoljno. Šveđanin je odmah uzvratio breakom, a zatim kod vodstva 5:2 ponovno oduzeo servis Čiliću i nakon samo jednog sata i 49 minuta igre slavio sa 6:4, 6:4 i 6:2.

Iako je izgubio u tri seta, Čilić je u većini susreta igrao vrlo dobro, ali je u ključnim trenucima prečesto griješio, što je bilo previše za izvrsnog Soderlinga.

Juš u subotu u 3. kolu ispao je Ljubičić, kojega je izbacio Brazilac Belucci.