Advent u Mariji Bistrici

Općina Marija Bistrica treću godinu zaredom organizira Advent u Mariji Bistrici uz tradicionalni adventski sajam i prigodni program. Adventski sajam otvoren je u subotu 30. studwenog, kićenjem božićnog bora na glavnom bistričkom trgu i postavljanjem adventskog vijenca. U nedjelju 1. priosinca program počinje svečanošću paljenja 1. adventske svijeće. Svijeću će upaliti rektor svetišta Majke Božje Bistričke, mons. Zlatko Koren, a na svečanosti su najavljeni i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. U prigodnom programu nastupiti će Klapa Bistrica, te Tamburaški komorni sastav i Zbor Glazbene škole Marija Bistrica. Nakon mise, u 12.30 na rasporedu je otvaranja izložbe “Moji anđeli” autorice Gordane Mahmet-Habazin.   Od 13 sati na središnjem bistričkom trgu počinje koncert na kojem nastupaju Local Jazz Combo i Ženska vokalna grupa KUD-a Laz. Bogat program na središnjem bistričkom trgu, u Domu kulture, u Svetištu MBB-e i u Bluesun hotelu Kaj nastavit će se tijekom subota i nedjelja u prosincu. U dane vikenda u 10.30 i 17 sati oglasit će se i jedinstveni bistrički zvonosvir, a organizirane su i radionice i demonstracije starih zanata. Marija Bistrica će u sklopu Adventa ugostiti i prvi zagorski mjuzikl, Zeleno Blago, u subotu 14. prosinca, a dan kasnije na rasporedu je i tradicionalni humanitarni koncert Zagorske lige protiv raka.

Advent u Mariji Bistrici

Općina Marija Bistrica treću godinu zaredom organizira Advent u Mariji Bistrici uz tradicionalni adventski sajam i prigodni program. Adventski sajam se otvara danas, 30.studenog u 11 sati kićenjem božićnog bora na glavnom bistričkom trgu i postavljanjem adventskog vijenca. Sutrašnji program počinje u 10 sati svečanošću paljenja 1. adventske svijeće. Svoj dolazak potvrdili su župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine, dr.vet.med. Vlasta Hubicki. Svijeću će zapaliti rektor svetišta Majke Božje Bistričke, mons. Zlatko Koren, a u prigodnom programu će nastupiti Klapa Bistrica, te Tamburaški komorni sastav i Zbor Glazbene škole Marija Bistrica. U 11 sati na rasporedu je misa u bistričkom Svetištu, a u 12.30 otvorenje izložbe “Moji anđeli” autorice Gordane Mahmet-Habazin. Od 13 sati na središnjem bistričkom trgu nastupiti će Local Jazz Combo i Ženska vokalna grupa KUD-a Laz. Bogat program na središnjem bistričkom trgu, u Domu kulture, u Svetištu MBB-e i u Bluesun hotelu Kaj nastavit će se tijekom subota i nedjelja u prosincu. U dane vikenda u 10.30 i 17 sati oglasit će se i jedinstveni bistrički zvonosvir, a organizirane su i radionice i demonstracije starih zanata. Marija Bistrica će u sklopu Adventa ugostiti i prvi zagorski mjuzikl, Zeleno Blago, u subotu 14. prosinca, a dan kasnije na rasporedu je i tradicionalni humanitarni koncert Zagorske lige protiv raka.

Advent u Mariji Bistrici

Protekloga je vikenda nastavljena manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'' u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica. Uz adventski sajam na trgu prekjučer je u  Domu kulture Amatersko dramsko kazalište Sv. Križ Začretje odigralo predstavu ''Življenje snehe i svekrve''. Jučer je pak Udruga mladih Marija Bistrica u Vatrogasnom domu, organizirala radionice za djecu – izrade Božićnih jaslica i nakita, kao i ukrašavanje dječjeg božićnog drvca. Nakon završetka dječje radionice, a na kojoj je županica Sonja Borovčak zajedno s djecom upalila treću adventsku svijeću, na županijskom vijencu, koji putuju Zagorjem u sklopu Adventa u Zagorju, Djed Mraz je iz balona kod Crkve na otvorenom darivao djecu slatkim poklonima i kratkom vožnjom u balonu. Riječ je o letećem balonu na vrući zrak Zagorje Bajka na dlanu. Manifestacija Advent u Mariji Bistrici završava zadnjega vikenda adventa, uz sajam na trgu u bogat program u Bluesun hotelu Kaj.

Advent u Mariji Bistrici


U subotu 1. prosinca počela je manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'', koju drugu godinu zaredom organizira Turistička zajednica Općine Marija Bistrica. Ova će se manifestacija odvijati subotama i nedjeljama u vrijeme došašća, a počela je otvorenjem izložbe ''Bistričke jaslice'' u Medičarnici ''Mahmet'' na središnjem bistričkom trgu. Nakon toga uslijedila je dodjela priznanja u manifestaciji bistričke TZ-e ''Za svakog hodočasnika po jedan cvijet' i nastup KUD-a ''Laz''. Osim brojnih događanja, koja će se nastaviti subotama i nedjeljama, ''Advent u Mariji Bistrici'' je manifestacija zamišljena i kroz adventski sajam na središnjem bistričkom trgu, na kojem su predviđeni dodatni sadržaji.
 

Advent u Mariji Bistrici

U subotu 1. prosinca počinje manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici'', koju drugu godinu zaredom organizira Turistička zajednica Općine Marija Bistrica. Ova će se manifestacija odvijati subotama i nedjeljama u vrijeme došašća, a počinje otvorenjem izložbe ''Bistričke jaslice'' u Medičarnici ''Mahmet'' na središnjem bistričkom trgu, sutra u 11.30 sati. Nakon toga uslijedit će dodjela priznanja u manifestaciji bistričke TZ-e ''Za svakog hodočasnika po jedan cvijet' i nastup KUD-a ''Laz''. Nedjelja donosi i kazališnu predstavu ''Ufuraj se i pukni'' u Domu kulture u 18 sati, u organizaciji KUMB-a, Kazališta u Mariji Bistrici. Osim brojnih događanja, koja će se nastaviti subotama i nedjeljama, ''Advent u Mariji Bistrici'' je manifestacija zamišljena i kroz adventski sajam na središnjem bistričkom trgu, na kojem su predviđeni dodatni sadržaji, poput radionice izrade božićnih aranžmana i nakita u organizaciji Udruge mladih Marija Bistrica (16.12.), nastupa uličnog violinista i sl. Kao atrakcija ove je godine osigurana i ''šetnja na konju uz pratnju Djeda Mraza'', u sve subote i nedjelje od 13 do 15 sati kod ''Bluesun hotela Kaj''.

Advent u Mariji Bistrici

Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica ove će godine po prvi puta organizirati manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici''. Kroz subote i nedjelje u vrijeme adventa na središnjem bistričkom trgu odvijat će se prodajne izložbe i radionice starih zanata, umjetničkih obrta, OPG-a i cvjećara, uz ponuda tradicionalnih jela i pića. KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica na drugu nedjelju adventa, 4. prosinca organizira program uz obilježavanje sv. Nikole. U Domu kulture u Mariji Bistrici od 10 sati na rasporedu je Interaktivna pričaonica za djecu, a u 13 sati program se seli na Trg Pape Ivana Pavla II, gdje će u programu za djecu sudjelovati Bojan Jambrošić, Klaun Bento, Nikola i Krampus, a organizirana je i velika igra za djecu pod nazivom ''Skriveno blago''. KUD ''Lovro Ježek'' za tu ne nedjelju osigurao i ponudu kuhanog vina, čaja i pečenih kestena. U subotu 17. prosinca, također u organizaciji KUD-a ''Lovro Ježek'' u Bazilici MBB-e na rasporedu je koncert Mješovitog zbora Glazbenog društva ''Sokol'' i Klape ''Pinguentum'' iz Buzeta, s kojima bistrički KUD njeguje prijateljske odnose. Gost koncerta je Jurica Vugrek, a početak je u 19.30 sati.