Advent u Mariji Bistrici – četvrti vikend

Četvrti vikend manifestacije Advent u Mariji Bistrici obilježili su koncerti i radionice. Uz subotnje radionice starih zanata i obrta, Udruga mladih Marija Bistrica uspješno je organizirala božićnu radionicu ''Kad se male ruke slože'' vol. 3. Radionica je bila podijeljena na četiri tematska dijela, a odazvalo joj se 50-tak djece, koji su uz pomoć 15-tak aktivista bistričke Udruge mladih, ali i uz zamjenicu načelnika Općine Marija Bistrica Dubravku Bartolović, izrađivali razne prigodne predmete i ukrase. Sudionici su mogli po jedan ukras uzeti sa sobom, a preostali su ostali na korištenje Udruzi, te su izloženi na izložbi u Domu kulture, gdje je radionica i održana, do sredine siječnja 2014. godine.

U Bluesun hotelu Kaj održan je  susret za djecu do četvrtog razreda “Pričaonice za djecu, Wellnes za mame” sa Gornjostubičkom udrugom Lipin cviet, a subotnji program na središnjem bistričkom trgu donio je dva koncerta. Na prvom su nastupile učenice Osnovne glazbene škole Marija Bistrica: Samanta Totović, Darija Miketić, Petra Vuraić i Lucija Čale, a nešto kasnije koncert su održali Tomislav Goluban, Jurica Vugrek i BeBop sax quartet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Upaljena i četvrta adventska svijeća

Nedjeljni program Adventa u Mariji Bistrici počeo je u 10 sati na Trgu paljenjem četvrte adventske svijeće uz nastup Klape Bistrica. Svijeću su upalili načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša i član Klape Bistrica Branko MIkša.

 

 

 

U poslijepodnevnom programu na trgu su nastupili: ŽVG Kajda, VS Arete, ŽVS Kušelc te Tamburaši i zbor KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedjeljni program završio je KUD Laz, tradicionalnim božićnim koncertom, u Domu kulture u Mariji Bistrici. Nastupile su sve sekcije KUD-a od sjajne i borje najmlađe folklorne skupine, preko tamburaša, koji iza sebe imaju vrlo uspješnu godinu do zbora i folklorne sekcije. Na raju koncerta predsjednica Ružica Kušt zahvalila je svima, a posebno voditeljima Marinku Maričiću, Tatjani Lenart, Đurđici Mihovilić i Robertu Mihoviliću. Koncertu je nazočio i bistrički načelnik Josip Milički, koji je pohvalio rad KUD-a Laz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iako je advent završio u sklopu Adventa u Mariji Bistrici na rasporedu su još dva događaja. U četvrtak, na svetkovinu sv. Stjepana, na rasporedu je u 17 sati, tradicionalna božićna glazbena večer KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, a na staru godinu pak organiziran je doček u podne, uz glazbeni sastav Kumovi.