Adastra- jedan od najboljih hrvatskih rock bendova

“Izvrsna glazba, promocija na društvenim mrežama i borba protiv nasilja među mladima” – to je Adastra, odnosno mladi zagrebački rock bend koji je predstavljen u posljednjem broju časopisa Croatian Herald koji izlazi u Australiji. Autorica teksta Slavica Habjanović u rubrici “The New Generation” navodi da ju je oduševio Adastrin odličan zvuk i rastući broj obožavatelja, kako u Hrvatskoj, tako i u Australiji, koji podržavaju bend na koncertima i društvenim mrežama, a to podupire i brojkom od 2 milijuna klikova na njihove spotove na Youtubeu te 200-tinjak koncerata koji je bend posljednjih šest godina održao diljem regije.

Novinarka vrlo popularnog lista naglašava da je bend vrlo pametno iskoristio svoju popularnost u borbi protiv nasilja. Naime, frontmen benda Jerko Marić autor je pjesme “Surovi grade” koja govori o nasilju među mladima, a ujedno je i osnivač udruge “Zvuk svjetlosti” koja je dosad organizirala 11 edukativnih koncerata u Hrvatskoj s ciljem sprječavanja nasilja, širenje tolerancije i prihvaćanja. Marić je u intervjuu na dvije stranice lista istaknuo veliku važnost sprječavanja svih vrsta nasilja, te je najavio i koncert u Županji početkom veljače u spomen na preminulog Miroslava Tunjića, posljednje žrtve mladenačkog nasilja.

Habjanović je pohvalila snažne tekstove pjesama i zvuk koji podsjeća na rock iz najboljih vremena, izvrsnu produkciju i vokal, smatra da je Adastrina pjesma “Nabujala rijeka” jedna od najljepših ljubavnih pjesama posljednjih godina, a da bend svoju izuzetnu popularnost duguje društvenim mrežama poput Facebooka i MySpacea na kojima izravno komunicira sa svojim obožavateljima: Facebook stranica i MySpace stranica .

Za kraj intervjua Marić je istaknuo da bend već dogovara zimsku i ljetnu turneju u 2012. godini, ali i najavio objavljivanje novog, trećeg albuma za koji je već spremno 6 pjesama.

Cijeli intervju preuzmite u: Galeriji fotografija