800 slika Marije Bistrice – video radionica

Kao jedna od etapa projekta – izložbe 800 slika Marije Bistrice provođenje je video radionice s naglaskom na eksperimentalni kratkometražni film.

Radionica započinje sistematičnim predavanjima stručnih predavača i voditelja radionice uz recentne primjere filmskih ostvarenja. (Tena Bošnjaković i Dijana Protić). Tema na koju će se ova radionica usredotočiti, opus je specifičnih i tradicionalnih proizvodnih djelatnosti na području Marije Bistrice.

Naglasak će biti na prozvodnji drvenih igračaka, svijeća, licitara, medenjaka, grčarije, tradicionalne odjeće, tradicionalnih pića i hrane, tradicionalnih suvenira i ostalog zatečenog. Ideja je dobiti kratke eksperimentalne filmove mladih domaćih autora amatera koji bi kasnije mogli poslužiti i kao segmenti dokumentarnog filma „800 slika“.

Radionica obuhvaća rad po dogovoru sa sudionicima, s jutarnjim i popodnevnim terminom te pauzom za ručak. Dio predavanja će osim u zatvorenim prostorima (pogodnima za projekcije) biti smješten i u prirodi tj. na odabranim lokacijama gdje će se raditi sa svakim sudionikom pojedinačno.

Zato pozivamo mlade iz Marije Bistrice u predviđenom uzrastu (13-18 godina) i sve one mlade koji zbog specifičnog odnosa prema Mariji Bistrici bi htjeli sudjelovati u ovoj radionici da napišu motivacijsko pismo sa osobnim podacima. Pismo mora sadržavati motive sudjelovanja u video radionici i kratak osobni komentar na temu radionice.

Rok za slanje je 7.6.2009. na adresu: Zagrebačka 1, Marija Bistrica, ili na email: info@sintoment.hr . Sva zaprimljena pisma bit će razmotrena te na taj način odabrano maksimalno 10 sudionika. Ako će broj zainteresiranih biti veći, radionica će se ponoviti i u 9. mjesecu.

Svi nastali autorski filmovi bit će dio postava velike multimedijalne izložbe u galeriji «Kranjčar», u Zagrebu, u listopadu 2009. S radošću očekujemo Vaše prijave!

Udruga Sintoment

www.sintoment.hr