324. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Varaždin, (IKA) – 324. zavjetno hodočašće grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se u dane vikenda 29. i 30. lipnja. Hodočašće već tradicionalno okuplja mnogobrojne vjernike iz župa grada Varaždina i šire okolice, a svake godine pridružuje mu se sve veći broj župa Varaždinske biskupije. I ovogodišnje hodočašće vodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak koji će, uz ostala liturgijska slavlja i pobožnosti, predvoditi i središnje zavjetno euharistijsko slavlje u nedjelju 30. lipnja u 11 sati na prostoru crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke.
Više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka prema Mariji Bistrici uputit će se u subotu rano ujutro nakon Službe riječi i blagoslova hodočasnika u varaždinskoj katedrali u 3 sata. U 14 sati hodočasnici će se sabrati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u svetište. U 19 sati proslavit će misu na otvorenom, a u 21 sat počet će procesija Put svjetla sa svijećama na bistričku kalvariju. U nedjelju ujutro hodočasnicima pješacima pridružit će se mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima te organiziranim prijevozom. Križni put na kalvariji počet će u 9.30 sati.
U ponedjeljak 1. srpnja u 19 sati u varaždinskoj katedrali proslavit će se misa zahvalnica za ovogodišnje hodočašće.
Autobusi s Autobusnog kolodvora u Varaždinu kreću u nedjelju u 6 sati, a povratna karta stoji 40 kn, te se može kupiti na kolodvoru do petka 28. lipnja.
Iz Varaždina vlakovi polaze u 5.29 te u 6.44 sata. Povratna karta stoji 53.80, odnosno 47 kn za umirovljenike.