22. vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu

U hrvatskom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici jučer je, 5. listopada 2014. godine,  održano 22. vojno-redarstveno hodočašće, u kojem su sudjelovali pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, braniteljskih i veteranskih te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, povijesnih postrojbi, Vojnodiplomatskog zbora, kao i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Hodočašću je prisustvovao i izaslanik Predsjednika RH načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Drago Lovrić i zamjenica ministra obrane RH Višnja Tafra.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi na otvorenom, blaženog kardinala Alojzija Stepinca, predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Želimir Puljić, a prije početka mise, prisutne je pozdravio domaćin Vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac. Na početku svoje propovijedi mons. Puljić rekao je kako se danas nalazi u društvu osobitih hodočasnika kojima se želi pridružiti i zajedno s njima zahvaliti dragoj Gospi „za sve što je učinila za naš narod tijekom brojnih stoljeća, posebice u danima domovinskog rata, kada smo kao narod proživljavali pravu kalvariju.“ „Vjerujući u Gospin moćni zagovor, nismo se predavali ni gubili nadu, okupljali smo se u crkvama i skloništima… molili, nadali se, vjerovali u mir i pravdu“, istaknuo je mons. Puljić. U svojoj propovijedi prisjetio se i Svetog oca, pape Ivana Pavla II, koji je bio uz Hrvatsku u najtežim trenucima i pozivao cijeli svijet da moli za hrvatski narod. Nakon mise i objeda hodočasnici su se zaputili na Križni put.

Organizator hodočašća  je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj, a hodoćašću su se priključili i drugi crkveni predstavnici iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije i Francuske.