19. izdanje festivala u Pitomači 10. i 11. lipnja

Devetnaesti Glazbeni festival “Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2011.” održat će se idućeg petka i subote, odnosno 10. i 11. lipnja s početkom u 20 sati. Festival su 1993. osnovali pitomački amateri iz entuzijazma i ljubavi prema tamburaškoj glazbi, a koja svake godine, zahvaljujući prije svega upravo ovome festivalu, podiže ljestvicu kvalitete sveukupne domaće tamburaške produkcije.

Na ovogodišnjoj Večeri Podravine bit će izvedena 21 nova skladba podravskog izričaja, a među ostalima nastupit će prošlogodišnji laureat, Tomislav Tišljar, koji je i ove godine skladao za nekolicinu izvođača – Peru Kožara, Vinku Bedeković i Stjepana Lacha. Brojnoj publici u Pitomači predstavit će se i Podravski mužikaši – lanjski dobitnici druge nagrade publike, Slavonski bećari, Željko Sesvečan, te prošlogodišnji pobjednik druge Večeri – Mladen Medak Gaga. Najpoznatija imena tamburaške glazbe nove će skladbe izvoditi i na Večeri podravlja, a to su Ravnica, Džentlmeni, Kvartet Gubec, Slavonski dukati, Đuka Čaić, Mirko Švenda Žiga, Lidija Bajuk te lanjska dobitnica treće nagrade publike – Hana Hegedušić.

Pored triju nagrada publike, bit će dodijeljena i nagrada za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg Festivala (za 2010. nagradu je primila Antonija Šola), a sve pjesme ovogodišnjeg festivala naći će se uskoro na dvostrukom CD-u u nakladi Croatie Records. Večer festivala u petak izravno će prenositi HTV plus, a subotnju večer 2. program HTV-a.

cro.rec