13. vozočašće u Mariju Bistricu

vozočašće 15Tradicionalno vozočašće konjskih zaprega i jahača u Mariju Bistricu održava se 23. kolovoza 2015. godine. Vozočašće konjskih zaprega i jahača u Mariju Bistricu, 13. po redu, okupit će i ove godine veliki broj sudionika. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji konjskih zaprega i konja koju tradicionalno prve nedjelje poslije Velike Gospe organizira Županijska udruga uzgajivača konja Krapina. Očekuje se sudjelovanje uzgajivača konja iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, i naravno s područja cijele Hrvatske. Više od stotinu zaprega i 300-tinjak jahača krenut će iz Zlatar Bistrice prema Mariji Bistrici gdje se očekuju oko 10,00 sati. Po dolasku na Trg pape Ivana Pavla II u Mariju Bistricu, održat će se doček i dobrodošlica od strane načelnika Općine Josipa Miličkog i Turističke zajednice općine Marija Bistrice.

Dana 23. kolovoza 2015. godine održava se vozočašće konjskih zaprega i jahača u Mariju Bistricu. Više od stotinu zaprega i 300-tinjak jahača krenut će iz Zlatar Bistrice prema Mariji Bistrici gdje se očekuju oko 10,00 sati.

vozočašće 2Tim povodom Općina Marija Bistrica i PP Donja Stubica oglasili su se priopćenjem povodom organizacije prometa na dan 23. kolovoza 2015. u vrijeme od 8.30 do 10.30 sati na dionici državne ceste DC 29, na dijelu od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Kako bi se izbjegla prometna gužva i zastoj u prometu, objavili su upute i alternativne pravce kretanja vozačima osobnih vozila.

Alternativni pravci kretanja na kojima neće biti ograničenja u prometu:
iz smjera Varaždinske županije dva alternativna pravca kretanja vozila:
Sveti Ivan Zelina-Globočec-Marija Bistrica
Konjščina-Sušobreg-Poljanica Bistrička-Marija Bistrica

iz smjera grada Zaboka dva alternativna pravca kretanja vozila:
Zabok-Oroslavje-Donja Stubica-Hum Bistrički-Marija Bistrica
Zabok-Bedekovčina-Poznanovec-Selnica-Hum Bistrički-Marija Bistrica

vozočašće 1Pozivaju se vozači da postupaju po uputama, to jest znakovima koje će davati ovlaštene službene osobe.