11. hodočašće zagrebačkih sportaša u Mariju Bistricu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je jučer, 30.travnja u zgradi gradske uprave predstavnike zagrebačkih sportskih klubova, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Tema ovog radnog sastanka bila je organizacija tradicionalnog, 11. po redu, hodočašća sportaša Zagrebačke nadbiskupije u svetište Majke Božje Bistričke, koje će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja.

Gradonačelnik je naglasio da će Grad Zagreb i ove godine organizirati prijevoz za sportaše, inzistirajući iz godine u godinu na što boljoj organizaciji. To je potvrdio i mons. Zlatko Koren, rektor svetišta MBB-e zahvalivši Gradu na pomoći i odličnoj koordinaciji svih sudionika hodočašća. Trajni đakon Marijan Spehnjak predstavio je program hodočašća koje započinje Križnim putom u 17 sati, nastavlja se svetom Misom koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u 18 sati i završava druženjem sve veće sportske obitelji Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Hodočašću u jedno od najstarijih i najpoznatijih hrvatskih marijanskih svetišta sudjelovat će i više od 200 nogometaša (seniora i juniora), te djelatnika i navijača GNK Dinamo – moglo se čuti od predsjednika Dinama Mirka Barišića.