«Šišmiševa n(M)oć» Bernarde Cesar na 9. RAF-u

Na ovogodišnjoj 9. reviji amaterskog filma – RAF bit će prikazan ambijentalni film Šišmiševa n(M)moć autorice Bernarde Cesar, multimedijalne umjetnice iz Marije Bistrice.
Film je nastao u produkciji Udruge UBU (Udruga bivšh učenika ŠPUD-a) iz Zagreba kao ambijentalni video za „Noć muzeja 2010.“ unutar projekta UBU-a ŠišmiŠPUD. Video je projiciran na fasadu ŠPUD-a i bio je dio od 3 filmske projekcije na fasadu.

Inspiriran je detaljima šišmiša na fasadi kuće Kallina, arhitekta Vjekoslava Bastla, u Masarykovoj.. Asistentica grafike je Marija Juza, a glazbu za film su obradili Filip Pintarić I Zvonimir Juza.  

RAF, najveći festival amaterskog   filma u ovom dijelu Europe, održava se od 21. do 27. ožujka  u zagrebačkom kinu Grič.

O autorici: Bernarda Cesar, rođena je 1984. u Zagrebu. 2003. završava odjel unutrašnje arhitekture u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Trenutno je u statusu apsolventa arhitekture u Zagrebu.

Osnivač je Udruge za multimedijalnu umjetnost i afirmaciju kulture – Sintoment, te među osnivačima Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb – UBU. Unutar teorijskog i praktičnog istraživanja multimedijalne umjetnosti postavlja instalacije, producira hepeninge, performanse, izložbe i ostalo. Organizira video radionice i za najmlađe uzraste.